Helgens teaterrep i Brockhusenväder!!

I helgen som var hade vi vårt första riktiga teaterrep på plats i Hålan! helt fantastiskt Brockhusenväder fick vi båda dagarna. Jag missade tyvärr Lördagens rep med Isebringarna, musik, manusläsning, lek och grillning, jag har förstått att det var en helt underbar dag. Även under söndagen lektes det med dramaövningen "älg, älg" och en  fantastikt rolig kramlek som jag ej vet namnet på, dessutom var det manusläsning och genomgång av scenen med vår alldeles egna prinsessa. Ja, jag tror nog att bilderna får tala för sig själva.
På återseende vänner!
Kram Agneta alias Sara

Presskonferensen i dag!

Då var presskonferensen i dag avklarad. Bra uppslutning från pressen, de som kom var Radio Halland, Hallandsposten och LaholmsTidning. Laholmstidningen var väldigt snabba ut på nätet med sin artikel, den finns redan att läsa här. Marie Falkström fick vara lite bloggfotograf dagen till ära, så jag lägger upp lite av våra egna bilder från presskonferensen här. Glöm nu inte biljettsläpp i morgon!!
Kramar Agneta

Lite smått och gott!!


I dag har vi haft marknadsföringsmöte hemma hos Roland och Barbro Falkström. Mycket spännande saker som händer just nu. Presskonferens nästa vecka, Biljettsläpp på Biljettcentrum Torsdagen den 15/4 och första riktiga teaterrepet helgen vecka 16. För oss som är medlemmar i ensemblen kommer mer information ang. biljettbeställning o.s.v att skickas ut av Marie Falkström inom de närmsta dagarna. Följande information om oss  har skickats ut med inbjudan till presskonferensen:


Efter flera succésomrar med 1600-talsspelet om Tore Gudmarssons kamp mot Brockhusen, sätter nu Brockhusengänget och Albert Olssonsällskapet upp Trampa • inte • på • min • tröskel. Ett 1200-talsspel som skildrar kvinnans kamp mot mannen och kyrkan. En kamp som är giltig än i våra dagar.

 

Martin Odd har skrivit manus efter Albert Olssons romaner om Sidsela Skaugsdatter och hennes systar.

 

”En dråplig och dramatisk berättelse om en ung, stark kvinna som utmanar hela den manliga världen i Halland under 1200-talet. Och vinner!”, säger Martin Odd.

 

Ny regissör i år är slöingesonen Kålle Gunnarsson som säger:

”Otroligt spännande att att få regissera en helt nyskriven pjäs och att få bli en del av den fina teatertradition som Brockhusengänget skapat”.

 

Medeltidsmusikerna Leif Isebring, Stefan Isebring och Ann-Louise Liljedahl har gjort musiken och medverkar i spelet.

En ära att få jobba med ”Isebrings” då de håller världsklass och bidrar med en fantastisk stämning med sin tidstypiska musik”, säger regissören Kålle Gunnarsson.

 

Spelet har också ny producent; Johanna Nygren: ”Fantastiskt kul att få sätta upp ett helt nyskrivet spel som är skrivet åt vår ensemble och för Hålan. Vi tror ändå att vår trogna publik kommer att känna igen atmosfären”.

 

Sidsela Skaugsdatter spelas av Johanna Gometz, hennes systrar Mette och Sara av Mia Daniel och Agneta Kristiansson, alla tre medlemmar i Brockhusengänget sedan många år tillbaka. Deras fader Skaug spelas av Carl Töllborg känd från FETT.

”Jag ser verkligen fram emot sommarens nyskrivna spel! Sidsela är en kvinna som ligger mig väldigt nära och som många säkert kan känna igen sig i. En 1200-talskvinna som är lika mycket en kvinna av idag!” säger Johanna Gometz som spelar den kvinnliga huvudrollen Sidsela.

 

Spelplatsen blir även i år den stämningsfulla Hålan vid Annies Gård i Haverdal, med premiär den 30/7.

 

INFO:

 

Föreställningar:

Sex föreställningar 30/7, 31/7, 1/8, 2/8, 3/8 och 4/8.

Biljetter:

Kommer att säljas på Biljettcentrum.

 

Medverkande på scen:

Brockhusengänget

 

Manus:

Martin Odd

 

Regi:

Kålle Gunnarsson

 

Musiker:

Ann-Louise Liljedahl, Leif Isebring, Stefan Isebring

 

Producent:

Johanna Nygren


Glada Hälsningar Agneta :-)

RSS 2.0